• Aktarım Seçenekleri - 2

    Aktarım Seçenekleri - 2 maddeler halinde açıklayalım;


    1.Fatura Tutarını Kontrol Et : Excel ortamından dönüştürülen faturalar da özellikle yanlış eşleştirme kaynaklı hataların önlenmesi için uygulanır. Bu seçenek işaretli olduğunda 1 kuruş fark dahi olsa onu düzeltemeden fiş oluşturmanıza izin vermez. Fatura Tutarını Kontrol Et seçili olduğunda resimdeki gibi hata mesajı gelmektedi.

    Ayrıca Eczane Çevirici'de de aşağıdaki resimde gösterildiği gibi bir uyarı gelmektedir. Bunun nedeni Ecza Deposunda tanımlanan tutarları Eczane Çevirici'de ayrıca hesaplamaktadır ve çift KDV'li tutarlarda yuvarlama Hesaplama sonucunda fark uyarısı verilmektedir.
    2.Aynı Belge Nolu Faturaları için tek bir cari kayıt oluştur : Fatura listesinde gelen faturalarda aynı belge numaraları varsa o tutarları tek cari de toplamaktadır. Özellikle stoklu fatura listesinde ve farklı kdv olanlarını alt alta satırda yazan listelerde uygulanır.

    3.Aynı Belge Nolu Faturalarda, aynı matrah ve kdv kodları için tek bir cari kayıt oluştur : Fatura listesinde gelen faturalarda aynı belge numaraları varsa o tutarları aynı matrah ve kdv kodları için tek bir cari kayıt oluştur.

    4.T.C. / Vergi No Kontrol Et : T.C. / Vergi No sütununda eğer T.C. / Vergi No varsa doğruluğunu kontrol etmektedir.

    5.Luca Offline Aktarım Dosya İsmini Sor : Bu seçenek seçili değilse C:\Luca_Offline_Yerel\Fatura_Cevirici.xml kaydedilecek dosyayı bu adrese kaydetmektedir. Eğer seçili ise Farklı Kaydet özelliği aktif olur. Luca için oluşturulan dosyanın nereye kaydedileceğine siz karar verirsiniz.

    6.Eşleştirmede  Hesap Adını Düzelt : Cari hesap unvanının fatura listesi ile smmm programınızda tanımlı olmasına göre düzeltilmesini sağlar.

    7.Veri Kaçıncı Satırda Sonlanıyor Özelliğini Göster : Fatura Çevirici > Yeni Fatura Aktarımı (Excel)'e tıkladığınızda açılan Fatura Dönüştürücüsü penceresinde Veri Kaçıncı Satırda Sonlanıyor? özelliği ile özellikle 100 üzeri satırdan oluşan fatura listesi için yaptığınız şablonda zaman tasarrufu sağlamak için kullanılır. Örneğin 1500 satırdan oluşan bir faturanız var ve Başlık 1.satırdan veriler 2. satırdan başlasın, Veri Kaçıncı Satırda Sonlanıyor? kısmına 35 yazdığınızda 34.satıra kadar veri almaktadır.

    8.İş yeri Kodu veya Sorumluluk Kodu : İş yeri kodu özellikle Eta programı kullanıcıları için yapılmıştır. Sorumluluk Kodu ise Mikro kullanıcıları için yapılmıştır.

    Kullanımı ise;

           Eta : MERKEZ

           Mikro: 99 (Mikro programınızda 99 alanını Fatura Çevirici olarak tanımlayınız. Çünkü aktarımın Fatura Çevirici programını kullanarak yapıldığını gösteriniz.

     

    Gms.Net Api Ayarları

    Akıllı Eşleştirme

    Hesap Planı Dosya Ayarları

    Diğer