• Logo Program Hakkında

    Yazılım ve mühendislik çözümleri sunmak amacıyla 1984 yılında kurulan LOGO, ardında bıraktığı 30 yılda birçok yeniliğe imza atarak, Türkiye ekonomisine ve bilişim pazarının gelişmesine katkıda bulundu. Türkiye’nin en büyük yazılım kuruluşu LOGO, ürün, hizmet ve iş süreçlerine getirdiği inovasyonla, Türk yazılım sektörünün yenilikçi lideri konumunda bulunuyor. Fikri mülkiyet ve teknoloji girişimciliği konusunda öncülük yapan LOGO, aynı zamanda Türkiye’nin halka açılan ilk bilişim şirketi unvanını taşıyor. 2013 Nisan ayında, özel sermaye fonu Mediterra Capital Partners’ın iştiraki EAS Solutions SARL ile ortaklığa imza atmıştır.

     
    LOGO Yazılım bünyesinde; perakende ve proje alanında öncü şirketlerden Coretech, uygulama yazılımlarının lider markası Netsis Yazılım, iş zekası alanında önemli çalışmalara sahip Logo BI firması ve e-ticaret ve e-fatura entegrasyon hizmetleri sunan “LOGO Elektronik Ticaret Hizmetleri” (e-LOGO) de yer alıyor.
     
    LOGO, Türkiye’nin geleceğe taşınmasında büyük öneme sahip KOBİ’lerin daha esnek ve verimli çalışmasına, çevikleşmesine ortam hazırlayan iş uygulamaları üretiyor. Sektörünün en yaygın dağıtım ağıyla hizmet veren LOGO, kurumsal kaynak yönetimi, sektörel çözümler, tedarik ve talep zinciri otomasyonu, iş süreçleri tasarımı danışmanlığı, iş zekâsı çözümleri gibi yüksek teknolojiyle oluşturulan ürün ve hizmetler sunuyor. LOGO’nun 12 dilde geliştirdiği teknoloji platformları, yalnız Türkiye’de değil, dünyanın 20 ülkesinde birçok şirket tarafından tercih ediliyor. LOGO, dünyanın teknoloji borsası Nasdaq’a açılmayı ve bölge ülkelerde güçlenerek, Türkiye’den yazılım alanında bir “milli şampiyon” yaratmayı hedefliyor.
     
    Teknolojide ve Ar-Ge’de Lider
     
    Bilişim teknolojilerine odaklı bir yüksek teknoloji grubuna dönüşen LOGO, Ar-Ge yatırımlarında sektör lideri konumunda bulunuyor. Teknoloji ve Ar-Ge’yi uzun vadeli büyümenin temeli olarak gören LOGO, Ar-Ge’ye ve yazılımda mükemmeliyete yatırım yapmayı ve yüksek kaliteli çözümler sunmayı ilke ediniyor. “Sürekli İnovasyon” vizyonuyla hareket eden LOGO, Ar-Ge yatırımları araştırmasına göre, Türkiye'nin lider firmaları arasında yer alıyor. TurkishTime’ın Ar-Ge araştırmasına göre LOGO:
     
    2013 ve 2012 yılı Türkiye 24'üncüsü, sektör 1'incisi ( Turkishtime, Kasım 2014)
    2011 yılı Türkiye 15'incisi, sektör 1'incisi (Turkishtime, Ağustos 2012)
    2010 yılı Türkiye 12’ncisi, sektör 1’incisi (TurkishTime, Ağustos 2011)
    Yazılım sektöründe çeyrek yüzyılı aşkın deneyimle farklı iş modellerine ve teknolojilere yatırım yapan LOGO, son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdi. 2011 yılında, yazılım ürünlerini internet ortamından hizmet olarak sağlayan (SaaS) uygulamalarıyla bilinen, sektörün önde gelen teknoloji şirketlerinden Coretech’i satın aldı. Coretech, internet ve mobil merkezli teknolojilere yatırım yapan LOGO’nun gelecek vizyonunda önemli bir yere sahip oldu. Aynı yıl, İş Zekâsı (Business Intelligence) yazılımları geliştiren WorldBI firmasının çoğunluk hissesini alarak, firmanın inovatif ürünlerini portföyüne ekledi. Son olarak 2013 yılında, bir Mediterra Capital Partners şirketi olan EAS Solutions SARL ile ortaklığa imza atan LOGO, yerel yazılım sektörünün önemli oyuncularından Netsis'i de bünyesine kattı.