• 4-Toplu Cari Hesap Kodu Gir

    Toplu Cari Hesap Kodu Gir : Excel raporunun Fatura Çeviriciye dönüşümü esnasında cari hesap kodu eşleşmemişse 8-Fatura Listesi alanında Cari Hesap Kodu alanı boş gelir. 5-Cari Kod İşlemlerinden eşleştirme yapmadan tek bir koda göre cari kod ekleyeceksek bu alanı kullanabiliriz. Örnek uygulamaları resimlerle gösterelim.



    Resim 1: Cari Hesap Kod alanı boş.



    Resim 2Toplu Cari Hesap Kodu Gir alanına 100 değeri yazılıp Güncelle butonuna tıkladığımızda Cari Hesap Kodu bölümün tüm satırlarına 100 değeri yazdırılır.



    Resim 3Toplu Cari Hesap Kodu Gir alanına 120.01. değeri yazılıp Önüne seçimi yapılıp Güncelle butonuna tıkladığımızda Cari Hesap Kodu bölümün tüm satırlarına 120.01.100 değeri yazdırılır.



    Resim 4Toplu Cari Hesap Kodu Gir alanına .01 değeri yazılıp Sonuna seçimi yapılıp Güncelle butonuna tıkladığımızda Cari Hesap Kodu bölümün tüm satırlarına 100.01 değeri yazdırılır.



    Resim 5: Toplu Cari Hesap Kodu Gir alanına 120.99.999 değeri yazılıp Üzerine seçimi yapılıp Güncelle butonuna tıkladığımızda Cari Hesap Kodu bölümün tüm satırlarına 120.99.999 değeri yazdırılır.



    Resim 6: Toplu Cari Hesap Kodu Gir ve Üzerine seçimi yapılmadan da Cari Hesap Kodunu ekletmek için Cari Hesap Kodu alanı üzerine sağ tıklayıp Toplu Veri Gir (Tüm hücrelere) özelliğini kullanarak da tanımlama yapabiliriz.



    Resim 7Toplu Veri Gir (Sadece Boş olan hücrelere) bu özellik cari eşleştirme yapılıp arda kalan boş cari hesap kodu alanlarına tek bir cari hesap kodu atamak için kullanılır. Genellikle hesap planınıza Yeni Tanımlanacak Cari şeklinde açıklama yapılarak 120.9999 veya 320.9999 şeklinde kodlama yaptırılır.



    Resim 8Boşlukları Temizle: Excel raporundan gelen veri alanlarındaki boşlukları temizlemek için kullanılır. Örneğin Yıldız Nakliyat cari hespa kodunun önünde, Yıldız Market cari hesap kodunun içerisinde boşluk var bu boşlukları temizlemek için kullanılır.